10 december 2019

Border Music får amerikansk ägare

Border Music har ingått ett nytt globalt avtal med den amerikanska distributören Redeye. Pelle Erikson tar över rollen som VD på Border Music.

Avtalet som ingicks den 15 oktober, ger Border Music tillgång till global, digital och fysisk distribution och vidare gemensam utveckling av ett digitalt analysverktyg som kommer att finnas tillgängligt för alla samarbetspartners, uppger Border Music i ett pressmeddelande.

– Vi kommer också kunna fördubbla vår kapacitet inom kärnverksamheten, den som varit vårt kännetecken i mer än 30 år, säger Pelle Erikson, VD på Border Music.

Aaron Freeman, COO på Redeye tillägger:

– På många sätt liknar Border Music Redeye, både i företagets kultur och de tjänster vi erbjuder. Ett partnerskap som är helt i linje med våra gemensamma värderingar och mål.

Border Music är en musikdistribution med huvudkontor i Göteborg som startade 1981 och som genom åren även erbjudit bl a marknadsföring, promotion och management. Förutom det svenska huvudkontoret har företaget även kontor i Norge, Finland och Danmark som sköter lokal fysisk och digital försäljning samt marknadsföring. Border Music sköter distribution för bl a Despotz, Silence, PIAS, AWAL/Kobalt och Bella Union. Utöver digital och fysisk distribution driver Border Music det egna skivbolaget Gamlestans Grammofonbolag som fokuserar på lokal repertoar.

Redeye startade 1996 och har genom åren växt till en av de mest respekterade digitala och fysiska musikdistributörerna i världen. Redeye har egna kontor i 13 städer, bl a New York, London, Toronto, Berlin och Sydney. Huvudkontor och lager är baserat i Hillsborough, North Carolina.

I samband med affären lämnar tidigare ägarna Jalle Kjellsson och Pär Malmstedt Border.

Christel Valsinger