26 november 2019

Gustaf och Viktor Norén till RMV Grammofon

RMV Grammofon har skrivit avtal med Gustaf och Victor Norén. Bröderna som har bakgrund i band som Mando Diao och Sugaplum Fairy, ska för första gången släppa musik tillsammans.

Det nya albumet Hymns To The Rising Sun blir brödernas första release på RMV Grammofon.

Albumet är skrivet tillsammans med Björn Olsson (Håkan Hellström, Soundtrack Of Our Lives, Mando Diao mfl.), spelas in i  RMV-studion på Skeppsholmen under hösten och släpps våren 2020.

Gustaf Norén hoppade av Mando Diao 2015  och har sedan dess bott och varit verksam i Dala-Floda, fyra mil väster om hemstaden Borlänge.

– Jag har inte varit professionell musiker på fem år, men jag spelar mycket hemma med min familj och mina barn. Jag tror aldrig att jag har spelat så mycket som när jag lade gitarren på hyllan, säger han i ett pressmeddelande.

Tillsammans med folkmusiker han lärt känna i grannskapet upptäckte Gustaf Norén barndomens musik på nytt, och inledde samtidigt ett samarbete med brodern Viktor. Duon turnerade tillsammans under sommaren 2019 och är aktuella med en julturné i vinter. Planeringen för sommarturnén 2020 är i full gång.

– Det öppnades som en kreativ motorväg när vi började spela tillsammans. Man har ju en speciell kemi med någon som man alltid har haft i sitt liv. Det gjorde att vi hittade tillbaka till en lust till musiken, säger Viktor Norén.

RMV Grammofon har följt Gustaf och Viktors musikaliska karriärer på håll under en lång tid.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få välkomna dem till RMV Grammofon! Två exceptionella låtskrivare med en unik känsla för melodier, som tillsammans med Björn Olsson skrivit och spelat in fantastiska poplåtar. Vi ser oerhört mycket fram emot att få släppa deras första gemensamma album tillsammans med dem i vår, säger Claes Uggla på RMV Grammofon.

Christel Valsinger