19 november 2019

Janice rapporterar från Uganda i Musikhjälpen

Artisten Janice är Musikhjälpens resande reporter när årets upplaga av programmet sänds den 9-15 december med temat ”Sex är inte ett vapen”. Janice kommer att resa till Uganda, ett land där hon också har sina rötter.

– Jag är så hedrad över detta uppdrag. Ser verkligen fram emot att åka till Uganda och hoppas att vi kan göra Musikhjälpen 2019 till ett riktigt bra år och att vi tillsammans kan göra skillnad, både med förändrade attityder och med konkret hjälp åt de som behöver det mest, säger Janice.

Publikens ambassadörer är Arantxa Alvarez och Aron Anderson. Arantxa kommer att vara i Västerås medan Aron ger sig ut på en Sverigeresa och besöker engagemang runt om i landet.

Arantxa Alvarez var publikens ambassadör i buren även för fem år sedan

– Det är en magisk känsla att få förtroendet att ännu en gång vara länken mellan folkets alla engagemang och programledarna i buren. Jag vill se till så att den allra minsta byn i Sverige engagerar sig, känner sig sedda och peppade till att bidra på bästa möjliga sätt, säger Arantxa Alvarez.

Förra året åkte Aron Anderson från Umeå till Lund och besökte olika engagemang. Nu är han peppad inför årets uppdrag som består i att resa runt i Sverige och besöka engagemang på alfabetets alla bokstäver.

– Jag ser supermycket fram emot att komma och träffa just dig som gör ett engagemang för Musikhjälpen, säger Aron Anderson.

Christel Valsinger