Musikbolag 18 november 2019

Hällas till RMV Grammofon

RMV Grammofon har skrivit kontrakt med det småländska rockbandet Hällas. På fredag släpps singeln Tear Of A Traitor och i januari kommer albumet Conundrum.

Hällas bildades 2011 och spelar en 70-talsinspirerad mix av progrock, metal och folk som de själva beskriver som ”äventyrsrock”. Gruppen fick ett undergroundgenombrott med förra albumet Excerpts From A Future Past och singeln Star Rider, som släpptes 2017.

– För mig ligger Hällas storhet först och främst i deras melodier och harmonier med också i deras orubbliga autenticitet. De älskar att spela, de älskar musik, de älskar Adventure Rock och det går inte att värja sig mot sådan kärlek till hantverket, säger Ludvig Andersson, grundare av RMV-gruppen.

– Ingen är gladare än jag att de vill komma till oss och jag hoppas vi kan få fortsätta vara med och bygga deras underbara värld för detta måste rimligen bara vara början.

Det kommande albumet Conundrum blir bandets första release på RMV Grammofon och släpps den 31 januari 2020. Den första singeln från albumet, Tear Of A Traitor, släpps den 22 november tillsammans med en video regisserad av Martin Renck, Ludvig Andersson och Kristian Bengtsson.

I samband med albumreleasec inleds också vårens turné, som gör nedslag i hela Skandinavien. Premiären sker i Slaktkyrkan i Stockholm den 31 januari.

Christel Valsinger 

Foto: Kristian Bengtsson