12 november 2019

Torsson till Adore Music

Skivbolaget Adore Music har ingått avtal med smått kultförklarade gruppen Torsson. Närmast släpps en julsingel med titeln Mellandagsrea och nästa år kommer ett nytt album.

– Torsson har funnits sedan 1976 och har blivit ett klassiskt band, eller man kanske skall säga kultband, i Sverige, säger Peter Nordenström på Adore Music i ett pressmeddelande.

– Jag har följt Torsson sedan gymnasietiden i mitten av 90-talet när ett gäng punkare spelade Torssoncovers på skolkonserterna. Nästan 20 år senare, närmare bestämt 2016, fick jag möjligheten att boka en spelning med bandet i Alingsås. Efter det har vi hållit kontakten och till Record Store Day 2018 fick Adore Music släppa en singel med kultlåten Det Spelades Bättre Boll – en låt som aldrig givits ut som singel innan.

Samarbetet fungerade såväl att det nu får en fortsättning. Den 6 december släpps julsingeln Mellandagsrea på 7” färgad vinyl i begränsad upplaga, samt på alla streamingtjänster. I december går bandet också in i studion och påbörjar inspelningarna av det som blir ett nytt Torssonalbum, planerat att släppas under 2020.

Christel Valsinger