Musikbolag 10 november 2019

Garmarna till Season Of Mist/Sound Pollution

Svenska Garmarna håller på att bli ett världsband i sin nisch folkfärgad rock. Det kommande albumet släpps på franska Season Mist i samarbete med Sound Pollution.

Garmarma, med rötter i Sundsvall, har gjort avtryck i folk/world/rock-sammanhang sedan tidigt 90-tal. Intresset för TV-serier som Game Of Thrones och Vikings har inte minskat suget. Garmarna har nu klipp på YouTube som passerat 15 miljoner och 5 miljoner på Spotify. Det internationella genombrottet är ett faktum.

Garmarnas nya album är under produktion och planeras att släppas någon gång under 2020. Mixningen görs av Christopher Juul (Heilung) och på skivan gästar Maria Franz (Heilung), Ulf Gruvberg (Folk & Rackare) och Anders Norudde (Hedningarna). Skivan släpps på det franska bolaget Season Of Mist med distribution genom Sound Pollution.

Lars Nylin