3 november 2019

Ska Miss Li nå hela vägen?

Sverigetopplistan: Tones And I fortsätter att regera singellistan med Dance Monkey [Elektra/Warner] men utmanas av exempelvis Miss Li. På albumlistan tar Veronica Maggio över med albumet/EP:n Fiender är tråkigt [Universal/Universal].

Tones And I i topp och Miss Li upp till 4 från 16 med Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] från Så mycket bättre. Lägg till det att Selena Gomez går in som ny 6 med Love You To Lose You [Interscope/Univversal] och att Maroon 5 går från 14 till 10 med med Memories [Interscope/Universal].

Följden blir en vecka när svensk rap och rap i allmänhet får släppa en  aning på den enorma dominansen under hösten. I fallet Miss Li är hon dessutom i skrivande  stund tvåa på svenska Spotifylistan, så det kan nå ännu längre.

Men man kan lätt vända på allt och se det som tillfälligheter, som Veronica Maggio sjunger på plats 33. För ser man på topp 20 är denna vecka 13 av 20 titlar att sortera under genren.

Inte minst dominerar svensk rap. I. Cuz, Greekazo och Yelgonzalez är fortsatt 2 med Försent [Hot Spot/Amuse]. Dree Low är kvar som 3 med Pippi [Top Class/Amuse]. K27 och Einar går in som 11 med Skrrt [Asylum/Warner]. Till detta kommer att Kanye West går in som 18 med Follow God från det omdiskuterade nya albumet [Def Jam/Universal].

Etta på Heatseeker  är den udda kombinationen Galantis/Dolly Parton i Faith [Atlantic/Warner].

Veronica Maggio  toppar även albumlistan för vinyl. Den för total fysisk försäljning har däremot Sarah Klang som etta. Hennes Creamy Blue [Pangur/Bengans] går in som 4 på stora listan. Nummer två som nykomling där är Kanye West med gospelfärgade Follow God [Def Jam/Universal].

Etta på samlingslistan är fortfarande A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin