29 oktober 2019

Kodjo Akolor leder P3 Guld 2020

P3-profilen, skådespelaren och komikern Kodjo Akolor leder P3 Guld 2020 i Partille Arena i Göteborg. Kodjo Akolor har tidigare lett galan 2014 och 2015, den senare gången tillsammans med Tina Mehrafzoon.

Även den första artisten som är klar för galan har presenterats; Victor Leksell. Han har det senaste året haft stora hits med låtarna Tappat och Klär av dig och varit flitigt spelad i P3. Den 18:e P3 Guld-galan kommer äga rum den 18 januari i Partille arena i Göteborg. Galan direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play.

Kodjo Akolor programledde tidigare i år  Melodifestivalen tillsammans med Marika Carlsson, Eric Saade och Sarah Dawn Finer. Men den 18 januari 2020 är det alltså åter dags för honom att ta sig an en stor direktsändning på egen hand.

– Det är med skräckblandad förtjusning som jag tar mig an utmaningen att vara ensam programledare. Det är alltid lite läskigt att stå och falla själv, säger Kodjo Akolor i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger
Foto: Mattias Ahlm