28 oktober 2019

4 SNABBA: Maia Wright, låtskrivare och artist

Maia Wright har haft tre listplaceringar på Billboard och US Radio Dance Chart som låtskrivare och feature-sångerska. Nu ger hon ut sin första egna singel, medverkar på producenten Gryffins nya singel och åker till USA för att medverka på hans turnéstart i San José. MI blev nyfikna på doldisen som tar klivet fram i rampljuset.

80 miljoner streams i bagaget, men för de flesta är du fortfarande ganska okänd. Berätta, vem är du och hur kom du in på musikspåret?

– Jag är 22 år gammal och uppvuxen i Enskede, söder om stockholm. Var en fotbollstjej i tonåren och tyckte att det var superpinigt att ha ett intresse som ingen annan i min krets hade. Så jag höll mitt musikintresse och mina drömmar för mig själv tills jag sökte till Fryshusets Gymnasiums sånglinje. Många av mina vänner blev helt chockade och fattade inte vad jag höll på med… På fryshuset öppnades en helt ny värld för mig och det var som att jag hittade mig själv när jag fick sjunga varje dag i skolan. Efter gymnasiet började jag skriva min egen musik och det finns inget jag älskar mer än det.

Du har redan haft flera framgångar i USA som låtskrivare och featuringartist. Vilken är din styrka som låtskrivare tycker du?

– Det är svårt att säga själv, men jag tror att min styrka är melodier.

Berätta om samarbetet med Gryffin?

– Jag fick frågan om jag ville sjunga på Body Back och jag tyckte att det kändes superkul att få jobba med Gryffin och jag älskade låten direkt. Brukar inte tacka ja till låtar som jag inte skrivit själv men denna kände jag en stark koppling till så det kändes givet att tacka ja!

Vad har du mer på gång framöver?

– Jag fokuserar på att skriva min EP just nu, så jag kommer att släppa lite nya singlar till den framöver! Men jag kommer nog att fortsätta att skriva till andra artister vid sidan av också.

Maia Wrights debutsingeln Decent [Universal Music] är ute nu.

Christel Valsinger