11 oktober 2019

Victor Crone till Roxy Recordings

Tidigare i år vann den svenske sångaren Victor Crone den estländska motsvarigheten till Melodifestivalen och fick representera Estland i Eurovision Song Contest.Nu har han skrivit avtal med Roxy Recordings.

Med låten Storm lyckades Victor Crone charma Europas tv-tittare och tog sig direkt till final, låten har nu nått drygt 7 miljoner streams på Spotify. I somras släppte han ihop med DJ-duon Tungevaag & Raaban låten Take Me Away.

Nu är det också officiellt att Crone skriver avtal med Roxy Recordings. ”Att tillsammans med Roxy Recordings få utveckla min musik och karriär känns väldigt spännande. Jag ser fram emot att få jobba med det proffsiga och rutinerade teamet på Roxy”, säger Victor Crone i ett pressmeddelande.

Roxy Recordings A&R Jennifer Dillane har haft koll på Crones framgångar och säger:

– Jag hade mitt första möte med Victor för fyra år sedan då jag tyckte att han både var en intressant artist och hade mycket potential. Det har varit intressant att följa Victor och Bosses resa och att faktiskt se Victor utvecklas och hitta tryggheten i sitt artisteri men också låtskrivande. Jag är väldigt peppad på att börja jobba tillsammans och dessutom lägga i nästa växel.

”Bosse” är Victor Crones manager Bosse Lundquist på The Music Box. Han fyller i:

– Det känns otroligt kul att Victor får avsluta det här framgångsrika året med att påbörja ett samarbete med Roxy Recordings. Vi ser verkligen fram emot att få släppa ny musik och tillsammans med Roxy ta Victor till en ny nivå. “This is the beginning of a beautiful friendship”.

Lars Nylin

Bilden fr v: Victor Crone, Mårten Aglander (VD), Bosse Lundqvist (The Music Box, Calvin Bozic (Roxy) och Jennifer Dillane (A&R, Roxy).