7 oktober 2019

Winnerbäck veckans vinnare

Dree Low är kvar i toppen av Sverigetopplistan med Pippi [Top Class Music]. De tyngsta albumlistorna har en ny etta i Lars Winnerbäck och Eldtuppen [United Stage/Border].

Dree Low toppar fortsatt en singellista som har topp 6 oförändrad sedan sist. Den mest intressanta förändringen på topp 10 står Lewis Capaldi för. Efter 40 veckor på listan går brittens Someone You Loved [Vertigo Berlin/Universal] från 9 till sin hittills högsta placering, som nummer 7.

Den mäktiga rap-dominansen kvarstår topp 20, mycket riktigt är veckans starkaste nyhet Black Moose, Danny Saucedo och Einar med Tänker på mig [Asylum/Warner] som nummer 20.

Etta på Heatseeker är Lars Winnerbäck med Vykort från Alperna [United Stage/Border] ett spår från Winnerbäcks nya albumetta Eldtuppen, ett album som även toppar listorna för fysisk försäljning respektive vinyllistan. Eldtuppen är Winnerbäcks nionde etta i följd.

En bild av hur singellistan förändrats under senare år är att ett album med en så stark entré har sitt högst placerade spår, titellåten, på en så pass modest plats som 55.

Etta på samlingslistan är A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal] som därmed firar ett år på listan med att fortsatt ligga i topp.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin