30 september 2019

Alfons Karabuda ny president för IMC

Alfons Karabuda, ordförande för intresseorganisationen SKAP, har valts vald till ny president för IMC, International Music Council.

IMC är världens största nätverk för musikorganisationer och musikinstitutioner och grundades av FN-organet UNESCO 1949.

”Det känns förstås utmanande men så fantastiskt roligt att få vara med att få vara med och utveckla denna globala musikorganisation i en tid då förutsättningarna för musikkonsumtion, musikutbildning och professionellt musikskapande ändras i rasande fart. IMC har en oomtvistligt intressant historia, men jag är övertygad om att dess framtid blir ännu mer spännande!”, säger Alfons Karabuda om utnämningen.

51-årige Karabuda, i grunden kompositör, är utöver ordförande för SKAP även ordförande i ECSA (European Composer & Songwriter Alliance) och styrelseledamot av Musiksverige, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Stim.

Lars Nylin