24 september 2019

Camila Cabello samplar Ace of Base

Ace of Base är tillbaka på Billboard Hot 100 med All That She Wants. Det är den kubansk-amerikanska stjärnan Camila Cabello som har samplat jättehiten från 1993 på sin nya singel Liar.

Camila Cabello ligger just nu tvåa på Billboard Hot 100 med Senorita, en låt som toppade svenska singellistan i somras. Tvåa på Hot 100 blev även Ace of Base med All That She Wants 1993, som nu är samplad i Cabellos nya singel Liar. Låten släpptes den 21 september och gick in på plats 56 på Hot 100.

Liar är skriven av Camila Cabello tillsammans med Ali Tamposi, Andrew Wotman, Jonathan Bellion, Jordan Johnson och Stefan Johnson, men låtskrivarcredits ges också till samtliga medlemmar i Ace of Base. Låten innehåller även en sampling av All Night Long (All Night) med Lionel Richie, som också han listas som upphovsperson.

Christel Valsinger

Du hör Liar här:

Fotnot: 1994 nådde Ace of Base förstaplatsen på Billboard Hot 100 med The Sign.