23 september 2019

Dree Low kvar som etta

Dree Low är kvar som etta på singellistan med Pippi [Top Class Music]. Einar toppar fortsatt stora albumlistan med Nummer 1 [Einar].

Rap dominerar fortsatt markant på topp 30 av Sverigetopplistan. På en relativt stabil lista i toppskiktet gör t ex Greekazo & Dnoteonabeat en intressant klättring från 8 till 4 med Hotspot [VVS/Spinnup]. Veckans bästa nykomling är Z.E. med Glömmer [Team Platina] som 16.

Men allt är inte hiphop. Tones and I och Estraden/Victor Leksell finns kvar på pallplatser. Inte minst gör Lewis Capaldi efter 38 veckor en klart intressant klättring från 16 till 9 med Someone You Loved [Vertigo Berlin/Universal]. Brittens hittills bästa placering. Dessutom syns Miley Cyrus på flera platser inklusive etta på Heatseeker med Slide Away [RCA/Sony].

Albumlistan är även den fortsatt kraftigt rapfärgad i toppen. Men Melissa Horn tränger sig in med nya Konstgjord andning [Columbia/Sony] på plats 4. Melissa är samtidigt ny etta på såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning. Horn nådde för övrigt som bäst samma placering, 4, med sitt senaste album, 2015 års Jag går nu.

Etta på samlingslistan är även efter 50 veckor A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin