2 september 2019

Taylor Swifts första svenska etta

Einar får årets tredje etta med Nu vi skiner [Einar] som gick in som 5 förra veckan. Han tappar däremot förstaplatsen på albumlistan till Taylor Swift som går rakt in i topp med Lover [Universal/Universal], hennes första etta under eget namn på Sverigetopplistan. Swift har tidigare toppat singellistan ihop med Zayn.

Tones And I tappar bara en plats, till 2 med Dance Monkey [Elektra/Warner]. Även Shawn Mendes & Camila Cabello petas ned en plats, till 3, med Senorita [Island/Universal]. Lil Tecca är efter ett antal veckors klättrande nu 4 med Ransom [Galactic/Universal]. ZE, Thrife och Nigma med Klick [Team Platina] faller även den en position, till 5.

Veckans klättrare är Greekkazo & Dnoteonbeat som går från 29 till 6 med Hotspot [VVS/Spinnup]. En intressant rörelse uppåt gör även Dree Low & Adel som går från förra veckans 20 som nyhet till nu 8 med Santa Lucia [Top Class Music].

Bästa nykomling är Adaam med Hey Chica [Universal/Universal] som 18. Taylor Swifts bästa placering är 37 med titellåten från nya albumet.

Ny etta på Heatseeker är Miley Cyrus med Slide Away [RCA/Sony].

Albumlistornas nyhet nummer ett utöver Taylor Swifts starka entré är att gamla punkgruppen Attentat är tvåa på den fysiska lista med Punkhjärta [Busy Bee/Border] och att samma album med göteborgarna toppar vinyllistan.

Etta på samlingslistan är efter 47 veckor fortsatt A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin