2 september 2019

Björk till Sverige

Artisten och Polar Music Prize-vinnaren Björk kommer till Sverige. Den 8 december i år framför hon showen ”Cornucopia” i Ericsson Globe i Stockholm.

Cornucopia bygger på Björks senaste album Utopia och beskrivs beskrivs som en hybrid av teatershow och konsert där ”det akustiska och digitala skakar hand”. Föreställningen hade premiär på kulturcentret The Shed på Manhattan i våras där den spelades åtta kvällar i rad. På scenen deltar bl a The Hamrahlid Choir från Island – en 50 personer stark kör, tillsammans med flöjtensemble och musiker på harpa, percussion och elektroniska och specialtillverkade instrument.

Showen, som är regisserad av den argentinska filmregissören Lucrecia Martel, inleds med en videoprojektion där klimataktivisten Greta Thunberg håller tal.

Biljetterna släpps på fredag 6 september.

Christel Valsinger