2 september 2019

4 SNABBA: Peter Åstedt/Live at Heart

På onsdag är det dags för Live at Heart i Örebro att börja öppna upp portarna till de många olika lokaler och platser som huserar årets konserter, panelsamtal och filmprogram. Vi tog en koll inför begivenheterna med Peter Åstedt, som jobbat med festivalen i nio år.

Årets festival är den tionde i ordningen, hur firar ni jubileet?

– På många sätt. Det mest synliga är att vi återbokat flera akter som publiken har efterfrågat. För jubileumsåret har vi gått tillbaka och hämtat flera som önskats om igen. Bland annat Wolf & Moon som för några år sedan uppträdde som Stephanie June. Men även Billy Momo, The Magnettes och Dimpker Brothers med flera.

Det känns som att Live at heart tar ett språng i utvecklingen just nu, stämmer det?

– Visst är det så. Live at Heart har några nya nyckelpersoner som valt att putsa lite på festivalens inriktning. Vi utvecklar flera nya spår som t ex att ha en headliner som Lolita Pop. Vi har fler samarbeten än någonsin med bokningsbolag och media för att få svensk bredd. United stage, Jubel, Beardmen, Gaffa presenterar scener med utvalda akter. 

Vad vill du lyfta fram lite extra ur årets program?

– Seminarierna där vi har också gått ”all in” och tagit in föreläsare och samarbeten som vi för några år sedan bara kunde drömma om. Den panel som är årets händelse är nog The Future of the music industry, den har fantastisk bredd på panelisterna. Väldigt spännande att vi också kan belysa nya marknader som Asien, Afrika och Östeuropa och dessutom presentera kontaktpersoner för att direkt kunna nå dessa marknader.

– Artister jag inte ska missa är Flux (Taiwan), JoyCut (Italien), Shaodow (UK), Velvet Starling (USA), Lake Malawi (CZ). Och svenska akter som Viktor Olsson, Glenn Udéhn, Gula Gången och Royal Prospect.

Vad har ni för framtida drömmar och planer för Live at heart?

– Mottot är att göra världens bästa festival. Även om vi tar ett kliv så är det mycket kvar att göra innan vi är där. Vi hoppas att vi om ytterligare tio år kunna vara mycket närmare det målet.

Program mm för Live at Heart hittar du här.

Christel Valsinger

cleardot.gif