27 augusti 2019

Tim Lööv vinnare av P4 Nästa

Det blev Tim Lööv och låten All I need is you som vann finalen av musiktävlingen P4 Nästa. Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet i P4. Amanda Aasa, som tävlade med låten Gå hem, fick erbjudande om att medverka i Melodifestivalen 2020.

All I need is you togs ut i P4 Kronobergs deltävling, medan Amanda Aasas låt var framröstad av P4 Västernorrlands lyssnare.

De åtta finalisterna  spelade sina låtar live inför publiken på Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Programledare för P4 Nästa-finalen 2019 var Titti Schultz och Josefin Johansson.

Juryn bestod av Sveriges Radio P4:s musikredaktörer Germund Stenhag och Rita Jernquist, Svensktoppens och P4 Musiks programledare Carolina Norén, programledare Michael Cederberg, tävlingsproducenten Karin Gunnarsson från SVT/Melodifestivalen och juryns ordförande Maths Broborg.

Christel Valsinger

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio