27 augusti 2019

Dags för tredje upplagan av EQLovesFESTIVAL

Selen Özan, Emma Knyckare och Annah Björk är några av gästerna på årets EQLovesFestival. Det är tredje året i rad som den ideella föreningen EQLovesMusic arrangerar festivalen – ett inspirationsevent för musikproduktion och jämställdhet. 

EQLovesFESTIVALäger rum den 20-21 september i Brewhouse Arena samt på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Festivalen är i år uppdelad i två delar, varav den första delen arrangerades på svenska generalkonsulatet i New York i juni 

Årets upplaga gästas av bl a producenten och Denniz Pop Award-nominerade Selen Özan, artisten och producenten Loljud, Emma Knyckare, initiativtagare till festivalen Statement, samt musikjournalisten Annah Björk som bland annat berättar om sin bok Ni måste flytta på er. 

– Vi är jättestolta över årets upplägg och hoppas verkligen att alla kreatörer, låtskrivare, producenter, musiker och musikälskare ska vilja komma och inspireras och bidra till en mer jämställd musikbransch, säger projektledarna Melisha Linnell, Kina Nyman och Nadja Itäsaari.

EQLovesFESTIVAL har målsättningen att lyfta och presentera förebilder inom musikproduktion som inte tillhör den traditionellt manliga normen samt att skapa samarbeten och länkar med andra nätverk som verkar i samma riktning som EQLovesMusic. Föreningen är inte separatistisk utan välkomnar alla oavsett kön att jobba tillsammans för jämställdhet.

I anslutning till festivalen släpps även ett samlingsalbum med olika versioner av en och samma låt; även kallad Anthem, för att belysa hur stor betydelse själva produktionen har för ett musikaliskt verk. Årets anthem heter We are here och släpps den 30 augusti på EQLovesMusics eget skivbolag.

Festivalen presenterar även ett antal systerorganisationer samt nya artister och producenter som är aktiva i deras nätverk. Fler akter presenteras inom kort.

Christel Valsinger