25 augusti 2019

Tones And i fortsätter toppa

Tones And I regerar Sverigetopplistan med Dance Monkey [Elektra/Warner]. Albumlistan har en nygammal etta i Einar med Första klass [Einar], rapparen står även för veckans starkaste nyhet på singellistan.

Shawn Mendes & Camila Cabello är kvar som 2 med Senorita [Island/Universal], låten som toppar globala Spotifylistan. Lil Tecca, är efter ett antal veckors klättrande kvar som 3 med Ransom [Galactic/Universal].

Ny stark klättrare är ZE, Thrife och Nigma med Klick [Team Platina] som går från 51 till 4. Bästa nyhet innebär också svensk rap: nämnda Einar tar sig in som 5 med Nu vi skiner [Einar]. Även på plats 9 finns ny svensk hiphop, Sebastian Stakset och återigen Einar med Mamma förlåt [Universal/Universal].

Förra veckans bästa nykomling, Veronica Maggio på plats 7 med 5 minuter [Universal/Universal], faller till 15.

På plats 20 går Dree Low & Adel in med Santa Lucia [Top Class Music].

Ny etta på Heatseeker är Swae Lee med Won’t Be Late (feat. Drake) [Eardruma/Universal].

Albumlistorna har två starka nyheter, båda svenska. Hammerfall går med Dominion [Napalm/Warner] in som 2 på stora listan, 1 på fysiska listan och samma placering på vinyllistan. Amason startar på albumlistan som 11 med Galaxy 1 [Amasonason/Bengans], kompletterat med plats 2 på fysiska listan och dito på vinyllistan.

Etta på samlingslistan är efter 46 veckor fortsatt A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin