20 augusti 2019

Sony/ATV i avtal med producentduon 2AM

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har i dagarna ingått avtal med producent- och låtskrivarduon 2AM  (William Forsling och Petter Alfredsson), som ligger bakom ett av de största genombrotten i Sverige i år med Viktor Leksell.

William och Petter lärde känna Viktor efter hans medverkan i Idol och gav på egen label ut hans debutsingel Vart Du Sover. Det stora genombrottet kom med singeln Tappat (Sony Music) som har varit en av årets största låtar och det definitiva genombrottet för Viktor Leksell. Tappat har följts upp med singlarna Allt För Mig och Klär Av Dig som alla varit stora på både radio- och singellistan. William och Petter har både skrivit och producerat samtliga låtar.

– Att få möjligheten att jobba med William och Petter känns oerhört kul. Det dom skapat tillsammans med Viktor är enormt imponerande och dom står inför en fantastiskt ljus framtid. Dom är unga men visar redan på en enorm mognad i sitt låtskrivande. William och Petter står även för ett entreprenörskap där dom driver label etc. Det ska bli väldigt spännande och kul att få följa deras fortsatta utveckling, hälsar Christoffer Lindh, Sr A&R, Sony/ATV.

–  Att få köra med Christoffer och Sony/ATV  känns fantastiskt. Vi har letat efter ett förlag under lång tid och det känns riktigt kul att ha hittat ett team som delar samma mål och ambitioner som oss. Vi är taggade på att köra igång! hälsar William och Petter.

William och Petter jobbar för närvarande med en rad av spännande artister och håller även på att utveckla ett eget artistprojekt.

På bilden fv William Forsling, Christoffer Lindh, Petter Alfredsson