20 augusti 2019

John Lundvik näst mest lyssnad i Sommar i P1

John Lundvik gjorde det näst mest lyssnade sommarprogrammet i direktsändning  och Nina Simone var den mest spelade artisten under årets säsong av Sommar i P1. Det visar Sveriges radios sammanställning.

Sommar i P1 fortsätter att engagera lyssnarna. Programmet är Sveriges största podd och har toppat poddindex.se hela sommaren. 

På listan över de mest lyssnade programmen i direktsändning toppar statsvetaren och terrorexperten Magnus Ranstorp. Men han följs av Melodifestivalvinnaren John Lundvik på en andraplats. En artist tar sig också upp på listan över längst genomsnittlig lyssningstid, där Jill Johnson kommer på en femteplats. Toppar gör Sissela Kyle.

Musiken utgör en viktig del i sommarprogrammen och vissa låtar återkommer. Mest spelade blev Run the Worl (Girls) med Beyoncé, Welcome to the Jungle med Guns’n’ Roses och Feeling Good med Nina Simone, som alla hördes i tre sommarprogram vardera.

Nina Simone var också den artist som spelades mest totalt sett (9 spelningar). Hon följdes av The Beatles (8), Queen (7), David Bowie (7), ABBA (6) och Beyoncé (6).

Christel Valsinger