20 augusti 2019

En kvarts miljon såg Gyllene Tiders avskedsturné

254 233 personer såg Gyllene Tiders avskedsturné GT40 under sommaren. Totalt gjorde Halmstadsikonerna 19 sommarkonserter i Sverige och Norge.

I lördags gjorde så ett av svensk pophistorias största band sin sista konsert någonsin. Platsen blev samma som för turnépremiären – hemstaden Halmstad, där allting började under andra halvan av 70-talet.

– Man tappar både andan och orden när man får vara med om något sådant här. Mer än någonsin har vi upplevt att vi verkligen är ”handelsresande i glädje”. Alla i publikhavet är så lyckliga, vi har fått ofattbar respons av folket överallt. Det är så mycket kärlek och positiv energi så man får nypa sig i armen. Vi är synnerligen lyckligt lottade att få vara med på den unika resan som Gyllene Tider gjort. Hur ska vi kunna tacka?, hälsar bandet i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger