19 augusti 2019

Håkan Hellström firar 20 år 2020

Nästa år 2020 är det 20 år sedan Håkan Hellström spelade in och gav ut sitt första album och släppte genombrottssingeln Känn ingen sorg för mig Göteborg. Det kommer han att fira med ännu en spelning på Ullevi i just Göteborg.

”Då trodde jag aldrig att jag skulle bli kvar i rampljuset så länge. Var mest glad över att ha fått chansen att göra en låt – Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg. Den låten var bara tre/fyra minuter, men ändå hela mitt liv”, skriver Håkan Hellström på sin Facebooksida där det också avslöjas att biljetterna till galan den 12/6 nästa sommar släpps 23/8.

Håkan Hellströms meddelande:

”Oscar, som är basist i bandet sen starten, berättade att han sommaren 2000, mitt uppe i inspelningarna, frågade mig om hur många spelningar jag trodde vi skulle göra efter skivan släppts. Jag hade sagt att det kanske skulle bli ett par stycken. Åtminstone en. På Jazzhuset. Men kanske nånting i Stockholm också om vi hade tur. Och om vi hade riktigt tur – kanske så många som tio stycken. Sen skulle jag krypa tillbaka under stenen. Jag trodde inte särskilt många skulle höra skivan. 2020 har vi alltså hållit på i tjugo år, varit i alla städer, och trots att jag inte firar födelsedagar så ska jag verkligen fira det här. För det innebär också att jag får spela live igen med mina kompisar, alltså ni som lyssnat på musiken, och varit på konserter runt om i Sverige. Och så bandet såklart. En del av dem har varit med sen starten. Det blir ingen stor turné eller så, men det blir den här spelningen på Ullevi. Hoppas att några av er kan ta sig dit. Ta väl hand om er tills vidare. Sjung UPP. Om mindre än ett år räknar jag IN första låten. Och jag räknar NER från och med… NU.”

Håkan Hellström har alla tiders publikrekord på Ullevi. Hellström-konserter utgör 4 datum på topp 10 för arenan, toppat av 70 144 åskådare den 5/6 2016. Håkan Hellströms senaste album Illusioner släpptes i december 2018 och blev ännu en etta på Sverigetopplistan.

Lars Nylin