23 juli 2019

Gyllene Tider avslutar på hemmaplan

Gyllene Tiders stora avskedsturné har sedan premiären i Halmstad mötts av utsålda arenor i hela Sverige. Nu närmar sig GT40-turnén finalen och bandet vill avsluta där allt började. De kommer därför till Brottet i Halmstad för en sista spelning i Sverige lördagen den 10 augusti.

Bandet skriver entusiastiskt i ett pressmeddelande:

”Oj, vilken resa vi i Gyllene Tider är ute på! Runt hela landet möts vi av samma smittande och sprattlande känslor. En oändlig mängd kärlek, ofiltrerad positivism och högoktanig livsenergi. Musikens makt är oändlig! Vi har varit med om det förr men blir lika förbluffade varje gång. Vi växte upp i Halmstad med omnejd och nu när vår sista utflykt börjar närma sig sitt slut så har vi insett att vi borde avrunda där vi startade, nämligen i vår hemstad. Vi har bestämt oss för att göra en avslutning på turnén hemma på Brottet i Halmstad lördagen den 10 augusti. Cirkeln sluts där den började. Det känns skönt. Flaggan i topp. Hoppas vi syns.”

Återstående datum inklusive några flyttade efter sjukdom hos Per Gessle i förra veckan:

24 juli – Pite Havsbad, Piteå
26 juli – Dalhalla, Rättvik
27 juli – Stockholms Stadion, Stockholm
31 juli – Mariebergsskogen, Karlstad
2 augusti – Sundbyholms Slott, Eskilstuna
3 augusti – Ullevi, Göteborg
5 augusti – Fredriksskans, Kalmar (Nytt datum)
6 augusti – Ronneby Brunnspark, Ronneby (Nytt datum)
10 augusti – Brottet, Halmstad

Lars Nylin