22 juli 2019

Ed tar över

Shawn Mendes & Camila Cabello är kvar i toppen av Sverigetopplistan med Senorita [Island/Universal] men i övrigt dominerar Ed Sheeran inklusive att nya albumet No 6 Collaborations Project [Atlantic/Warner] toppar den listan.

Bäst placerad av Ed Sheerans singlar är fortsatt gamla ettan I Don’t Care [Atlantic/Warner] ihop med Justin Bieber. Men engelsmannen radar sedan upp spåren från samarbetskonceptet. Beautiful People går från 6 till 3, South Of The Border är ny 14, Remember The Name ihop med 50 Cent och Eminem är ny 20, Anti-Social med Travis Scott är ny 21, etc.

Ed Sheeran toppar även Heatseeker med Feels. Det blir i det perspektivet ingen jätteskräll att lära sig att, enligt uppgifter i tidningen Musicbusiness Worldwide, följer en tredjedel, 65 miljoner, av Spotifys användare Ed Sheeran.

Men det händer även en del annat på singellistan trots att en viss sommarstiltje råder:  Einar & Dree Low gick in som 2 med Min nivå [Top Class Music], den faller nu till 5. Benjamin Ingrossos nya Costa Rica [Ten/Sony] går in som 17.

På plats 25 finns en omtalad nyhet, där gästas Billie Eilish i en ny  version av Bad Guy av Justin Bieber [Darkroom/Universal].

Lasse Stefanz tappar på albumlistan till 5 med Night Flight [Mariann/Warner] men toppar fortsatt den fysiska listan. Vinyllistan har Bruce Springsteens Western Stars [Columbia/Sony] som nygammal etta. På samlingslistan dominerar fortsatt Lady Gaga och närmar sig ett år med A Star Is Born.

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin