16 juli 2019

Amazon Music växer snabbast bland musiktjänsterna

Amazon Music växer snabbare än Spotify, Apple Music och Google Play. Förra året växte tjänsten med 70 procent, att jämföra med Spotifys 25. Spotify har dock fortfarande många fler prenumeranter.

Siffrorna presenteras av Financial Times och omskrivs också av DI Digital. Amazon har för närvarande ca 32 miljoner prenumeranter på sina musiktjänster, medan Spotify nått över 100 miljoner. Men just nu växer alltså Amazon Music snabbt. Förklaringen tros bland annat vara Amazons populära röststyrda assistent Alexa och den något lägre abonnemangskostnaden: åtta dollar i månaden, kontra Spotifys tio.

Amazon Music har också en högre andel äldre lyssnare. 14 procent av Amazon Musics lyssnare är äldre än 55 år, jämfört med bara fem procent av Spotifys. Satsningen är medveten.

– Vi slåss inte om samma kunder som alla andra. För att branschen ska nå sin fulla potential kan vi inte bara titta på 15- till 22-åringar, säger Steve Boom, chef för Amazon Music till Financial Times.

Läs artikeln här.

Christel Valsinger