1 juli 2019

Melodifestivalen 2020 söker sin vinnarlåt

Den 26 augusti kl 9 öppnar SVT upp för bidrag till Melodifestivalen 2020. Till och med den 13 september kl 23.59 kan man skicka in låtar för bedömning av uttagningsjuryn.

För de som arbetar bakom kulisserna är Melodifestivalen en ständigt pågående process. Låtskrivandet med sikte på en plats i tävlingen pågår året runt. Men skicka in låtar kan man bara göra under en begränsad period och den infaller i år mellan den 26 augusti och 13 september.

Totalt ska 28 bidrag tävla i Melodifestivalen 2020, varav ett av bidragen är vinnaren av P4 Nästa, som avgörs 24 augusti i Linköping. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen och de övriga 14 bidragen består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen.

– Det känns fantastiskt kul att öppna upp ”porten” till Melodifestivalen 2020, detta första steg mot Hela Sveriges Fest. Vi ser fram emot starka melodier, tydliga uttryck och en härlig musikalisk blandning från artister och upphovspersoner, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2020.

Anmälningssajten finns här och tävlingsreglerna hittas här.

Christel Valsinger