1 juli 2019

Ed Sheeran återvänder i topp

Ed Sheerans återkomst med I Don’t Care ihop med Justin Bieber [Atlantic/Warner] fullbordas och låten är nu tillbaka i topp. Einar toppar fortsatt albumlistan med Första klass [Einar].

Singellistans toppskikt är i stora drag sig likt med Einar som tvåa med Första klass [Einar] och Avicii som trea med SOS [Avicii Music/Universal].

Men där händer ändå saker:

Shawn Mendes & Camilla Cabello går in som stark 4 med Senorita [Island/Universal] och Mares fortsätter sin sakta marsch mot den absoluta toppen. Sunnanvind [Tjoof] går från 13 till 6, Uppsalagruppens hittills bästa placering på listan.

På plats 7 finns en nyhet, Ant Wan med Mama [Ant Wan], och nyheter finns på såväl plats 17 – Gulleed feat. Cherrie i Tider som dessa [Milkshake/Sony] och 19 där Zara Larsson går in med All The Time [Record Company Ten/Sony].

En intressant klättring gör Victor Leksell med Klär av dig [Columbia/Sony] från 10 till 8. Ännu starkare klättrar Ozzy, från 17 till 9 med Bråkmakargatan (feat. Timbuktu) [Play 66/Sony].

På albumfronten är det fortsatt Einar, Avicii och Hov1 i topp av stora listan. Noterbart är att turnéaktuella Gyllene Tider helt tar över vinyllistan, med fem album på topp 6 och Parkliv! [Cosmos/Playground] i topp.

En annan turnéaktuell veteranakt toppar Heatseekerlistan: Ulf Lundell med inofficiella nationalsången Öppna landskap [Rockhead/Warner].

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin