25 juni 2019

Svenska låtskrivare bakom Red Velvets nya succé

K-popgruppen Red Velvet har jobbat med svenska låtskrivare förut och har gjort det igen. Nya minialbumet ReVe Festival: Day 1 består genomgående av svenska samarbeten. Albumet toppade förra veckan iTuneslistor i 28 länder.

Förra veckan  gick ReVe Festival: Day 1 (SM Entertainment)  in på iTunes USA:s förstaplats, före Bruce Springsteen och Jonas Brothers. Samma minialbum toppade sedermera iTunes i 28  länder vilket gav den förstaplatsen på iTunes worldwide.

EKKO Music Rights hitmakare Moonshine (Jonatan Gusmark & Ludvig Evers) och Cazzi Opeia (Moa Carlebecker) skrev och producerade Sunny Side Up samt Milkshake på detta album, meddelar förlaget. Samma låtskrivare och producenter låg bakom Red Velvets diamant- och platinumsäljande Power Up och Peek-A-Boo förra året.

Men även resterande låtar på 6-spårsalbumet har svenska låtskrivare. The Kennels Caesar & Loui, Ollipop och Hailey Aitken ligger bakom öppningsspåret Zimzalabim, medan Ylva Dimberg, Fredrik Häggström, Johan Gustafsson, Sebastian LundbergDennis DeKo Kordnejad, Hanif Hitmanic Sabzevari, Pontus PJ Ljung och Anna Isbäck har låtskrivarcredits  på övriga spår.

Christel Valsinger