24 juni 2019

Podium Kultur arrangerar sommarcamps

Föreningen Podium Kultur arrangerar låtskrivar- och kulturcamps i Åmål och Örnsköldsvik i sommar. Lägren riktar sig till unga som identifierar sig som tjej, icke-binär eller trans.

Podium Kultur har under tre års tid anordnat camps på flera platser i Sverige, med olika inriktningar baserat på lokala behov och kompetenser. I sommar hålls det camp i Åmål den 1-5 juli med tema street art och musikproduktion. Den 12-16 augusti arrangeras camp i  Örnsköldsvik. Då i Musikmakarnas lokaler med tema musikproduktion och låtskrivande.

Podium är en förening vars syfte är att underlätta unga kvinnor, icke-binära och transpersoners kreativa utveckling. Podiums verksamhetsstrategi är att genom möten, mentorskap, inspiration och nätverksbyggande skapa en solid och oberoende grund för framtidens kulturutövare och världsförändrare.

Föreningen startades 2017 och är paraplyorganisation för Upfront Producer Network (i bild), nätverket för kvinnor, icke-binära och transpersoner inom ljudteknik och musikproduktion, samt för Equalizer Magazine, en kulturtidning för och av unga kreatörer. Utöver detta arrangerar Podium workshops, kollon och samtal om kultur.

Campsen är gratis och för unga som identifierar sig som tjej, icke-binär/trans. 

För mer information och anmälan till campsen, mejla: cecilia@podiumkultur.se

Christel Valsinger