24 juni 2019

Maggio dominerar topp 20

Låtar från Einárs och Aviciis album dominerar fortsatt singellistan, men den här veckan blandade sig Veronica Maggio i högsta grad i Topp 20 och Bruce Springsteen gör stora avtryck på albumlistorma. Einár toppar singellistan med Första klass [Einar] och tar även över albumtäten.

Veronica Maggio är den starkaste klättraren på topp 20 när hennes Tillfälligheter [Universal/Universal] under sin vecka sju på listan går från 19 till 4, den hittills bästa placeringen.

Maggio ihop med Hov1 ligger 8 med Hornstullsstrand [Chimchim/Universal] parallellt med att låtar från nya EP:n Fiender är tråkigt går in som 12, Solen har gått ner, respektive 18, En timme till [Universal/Universal]. Avicii har tre låtar på topp 10, men veckans dominant blir ändå Veronica Maggio.

Listan har dessutom intressanta svenska nyheter i Ozzy som 17 med Bråkmakargatan (feat. Timbuktu) [Play66/Sony] och som 22 med Cherrie i Spotify sessions-inspelningen Auf Wiedersehen [Araweel Music].

Intressant återkomst i singellistans topp: Ed Sheeran & Justin Bieber går från 5 till 2 med I Don’t Care [Atlantic/Warner].

Etta på Heatseeker är Aden X Asme med Oooh [BL/Warner]

På albumlistan toppar nu alltså Einar, Avicii faller till 2 med Tim [Avicii Recordings/Universal].

På albumlistan startar Bruce Springsteen som 3 på stora listan med hyllade Western Stars [Columbia/Sony] och albumet toppar såväl listan för fysisk försäljning som den för vinyl. Veronica Maggio startar f ö som 5 på albumlistan, men notera då att det bara är fem spår på Fiender är tråkigt.

Alla andra fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin