24 juni 2019

J Balvin ersätter Chance The Rapper

En av årets största svenska festivaler, Lollapalooza i Stockholm nu till helgen, har fått skifta ett huvudnamn i sista stund. Chance The Rapper utgår, men ersätts av J Balvin som avslutar på Tower Stage söndag kväll 30/6.

J Balvin är just nu den tredje mest streamade artisten i världen – han delar för övrigt topp 3-listan med en annan Lollapalooza-gäst, Billie Eilish. Med hitlåtar som X (med Nicky Jam), I Like It (med Cardi B) och Mi Gente (med Willy William) har Colombia-exporten J Balvin genererat miljarder streams och visningar de senaste åren.

J Balvin har tidigare bland sina meriter att han var den första latino-artisten någonsin att spela på den största scenen på Coachella Valley Music and Arts Festival – och han kommer dessutom att vara den första latino-artisten någonsin att toppa Lollapalooza i Chicago senare i sommar.

Totalt framträder över 70 akter på Lollapalooza Stockholm, inklusive Foo Fighters, Travis Scott, Billie Eilish, J Balvin, Lana Del Rey, The 1975, Lil Uzi Vert, Lykke Li och Laleh. Det sker på fyra scener, utöver Tower Stage även Park Stage, Bay Stage och Perry’s Stage. Platsen är Gärdet i Stockholm.

Lars Nylin