Tove Lo hyllas i USA

Videon till Tove Los senaste singel Glad He’s Gone hyllas just nu mäktigt i USA. Musikvideon närmar sig snabbt en halv miljon visningar, möjligen ett tecken på att Tove Lo kan ha en ny USA-hit på gång. 

Amerikanska tidningar som Rolling Stone, The FADER och Billboard är några som  hyllar videons humor. Den är regisserad av Vania Heymann och Gal Garcia, inspelad i Kiev, och skulle kunna vara en sketch ur TV-showen Saturday Night Live.

Glad He’s Gone är producerad tillsammans med Shellback, Jakob Jerlström och Ludvig Söderberg (de två senare mer kända som The Struts).

I samband med lanseringen av Glad He’s Gone bekräftade Tove Lo att hon under hösten kommer släppa sitt fjärde album Sunshine Kitty. Under sommaren kommer Tove att turnera runt om i Europa.

Tove Lo har som bekant lyckats bra i just USA förr.  Låten Habits (Stay High) nådde exempelvis plats 3 på Billboardlistan. Under åren som gått har Tove Lo turnerat på egen hand världen över, men även tillsammans med Katy Perry, Maroon 5 och Coldplay. Hon har även gästat flertalet världsartister, bland annat Nick Jonas, Charlie XCX och Major Lazer. Hon har också i sin egenskap av kompositör skrivit Grammynominerad scoremusik till filmerna The Hunger Games och Fifty Shades Of Grey.

Glad He’s Gone finns hos Universal Music respektive Warner Chappell.

Lars Nylin