4 juni 2019

Pappa Kapsyl till Universal Music

Universal Music har kontrakterat artisten och underhållaren Carl-Otto Johansson, mer känd under sitt artistnamn Pappa Kapsyl (Daddy Donut på engelska). 

– Hans låtar om dinosaurier, musikvideor och liveframträdanden är omåttligt populära bland dem som redan upptäckt honom. Nu är det bara en tidsfråga innan resten av Sveriges barnfamiljer drabbas av Kapsyl-feber, säger Robert Olausson,  projektledare Universal Music.

– Vi möttes för första gången i mitten av 90-talet på Kalmars musikscener och redan då visste jag att den där killen kommer att gå långt. Att vi får jobba tillsammans igen efter 25 år känns fantastiskt. I vår storsatsning på barnunderhållning i världsklass under namnet Barngalaxen är Pappa Kapsyl en given komponent

Två singlar släpps de närmaste månaderna, Vulkanutbrott den 7 juni och senare i sommar Kometen kommer. Låtarna ingår även i den kommande showen Dinosaurierna vaknar på Kalmar slott som spelas varje onsdag under juli månad.

– Det känns fantastiskt få ta Pappa Kapsyl till nästa nivå tillsammans med världens största skivbolag. Tillsammans kommer vi erövra världen med oemotståndlig dinosauriepop och sprida stor glädje till alla barnfamiljer med bra musiksmak och humor, säger Pappa Kapsyl.

Christel Valsinger