Ed Sheeran tillbaka i topp

Ed Sheeran med gästen Justin Bieber återtar tronen på listan med I Don’t Care [Atlantiic/Warner]. Men fortfarande är det mycket Hov1 på listan inklusive fortsatt topp av albumlistan med Vindar på Mars [Chimchim/Universal].

Hov1 tappar till plats tre med Hornstullsstrand ihop med Veronica Maggio men även denna vecka är det en rejäl dos av Stockholmsgruppen på listan: fem spår på topp 30.

Lil Nas X klättrar efter elva veckor på listan från plats 4 till hittills bästa placering som 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony].

ESC-vinnaren Duncan Laurence ligger kvar som 6 med Arcade [Universal/Universal] medan förra veckans starka nyhet Mahmood klättrar från 10 till 8 med Soldi [Universal Music Italia/Universal] och alltmer börjar nämnas som en potentiell sommarplåga.

Veronica Maggio tappade förra veckan från 8 till 12 med egna Tillfälligheter [Universal/Universal] men är nu tillbaka på topp tio, mer exakt som nummer 9.

Veckans starkaste nykomling är en ny titel med Ed Sheeran: Cross Me (feat. Chance The Rapper & PNB Rock) [Atlantic/Warner] går in som 13.

På plats 10 gör Samir & Viktor entré med Odödlig [Giant/Warner].

Ny etta på Heatseeker är Polo G med Pop Out [Columbia/Sony].

På stora albumlistan startar Molly Sandén starkt som 4 med Det bästa kanske inte hänt än [Milkshake/Sony]. På den över fysisk försäljning är Ulf Lundell kvar i topp med Tranorna kommer [Rockhead/Warner] medan Mares är ny etta på vinyllistan med Sunnanvind [Tjoof/Bengans].

Lady Gaga toppar även under vecka 34 på samlingslistan med soundtracket till A Star Is Born.

Alla övriga listor och fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin