28 maj 2019

Musikförläggarna och DMG Education i utbildningssamarbete

Nu ska musikförlagen erbjudas bredare övergripande branschförståelse med fokus på rättigheter. Detta genom ett nytt samarbete mellan utbildningsföretaget DMG Education och Musikförläggarna, med kursen “Music Industry Certificate – Publishing Rights”.

Musikförläggarna och DMG Education har tagit fram en onlinekurs för att möta behovet av utbildning kring upphovsrätt i en förändrad bransch.

– Den tid när ett musikförlags verksamhet såg ungefär likadan ut år efter år är definitivt över. Snabb teknisk utveckling och ändrade konsumentbeteenden är snarare ett normaltillstånd idag. Därför är utbildning viktigare än någonsin, och det gäller oavsett vad man jobbar med i musikförlagsbranschen, säger Eric Hasselqvist, VD på Publishing Company TEN och ordförande i Musikförläggarna.

”Music Industry Certificate – Publishing Rights” vänder sig till musikförlagen och ambitionen är att öka kunskapen och kompetensen inom upphovsrätt och rättigheter, med syfte att fortsätta skydda musikskaparnas rättigheter och öka sina möjligheter till intäkter.

– Branschorganisationer är en viktig kunskapsresurs för sina medlemmar, därför är vi otroligt stolta över vårt samarbete med Musikförläggarna. Vi märker även stort engagemang och intresse från musikförlagen kring onlineutbildning, där ett stort antal redan föranmält sig till starten i höst”, säger Andreas Andersson, VD på DMG Education och värd för Musikbranschpodden.

Onlinekursen startar i september 2019 och pågår under åtta veckor.

Christel Valsinger