28 maj 2019

Cherrie, Mapei, Danny Saucedo mfl uppträder på Polar Music Prize

När årets Polarprismottagare hedras vid ceremonin i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm den 11 juni står en rad starka artister och musiker på scenen. Cherrie, Jealssi, Mapei, Danny Saucedo och violinisten Cecilia Zilliacus är några av dem.

Den 11 juni hedras årets mottagare av Polar Music Prize vid en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. H.M. Konungen delar ut priset till hiphop-ikonen Grandmaster Flash, den tyska violinisten Anne-Sophie Mutter och stiftelsen Playing For Change.

Prismotiveringarna läses av DJ Maseo från De La Soul, fjolårets pristagare Dr Ahmad Sarmast från The Afghanistan National Institute of Music samt Frank Briegmann, vd för det ikoniska skivbolaget Deutsche Grammophon.

Kvällen i Vinterträdgården bjuder på ett antal unika konstellationer där bland andra Danny Saucedo, Mapei, Adam ”ADL” Baptiste, Esther Kirabo, StranDJ Eka Scratch och Migdal Strings uppträder i specialkomponerade nummer för kvällen.  Dessutom uppträder Cherrie tillsammans med Jelassi.

Cecilia Zilliacus, en av Sveriges mest framstående violinister, uppträder till Anne-Sophie Mutters ära. Det gör även den unga violinisten Hansine Pellbäck från Lilla Akademien, medan musikstudenter från Stockholm framför en egen hyllning till Playing For Change.

Den framstående koreografen Ambra Succi har satt samman ett nummer som en hyllning till Grandmaster Flash, som framförs av DJ Cheza och Damon Frost tillsammans med ytterligare 25 dansare, The Extended Family.

Husbandet leds av Svante Henryson och ciceron för prisceremonin är mezzosopranen och musikjournalisten Boel Adler.

Hela prisceremonin sänds i TV4 Play kl 17.30–19.