27 maj 2019

Isa till The Bank

The Bank Music Publishing i Stockholm har slutit ett förlagsavtal med artisten och låtskrivaren ISA, som bland annat är en av låtskrivarna bakom Malou Prytz melodifestivalbidrag I Do Me. Låten har precis streamat guld.

ISA skrev kontrakt med ett skivbolag i USA redan som 14-åring, vilket så småningom följdes av ett avtal med Sony Music. Nu står hon på egna ben med skivbolaget Licious Music och släpper i dagarna albumet Debut Album.

– Det var självklart nervigt att slita mig loss från tryggheten och det fack som andra ville placera mig i, bli independent och starta eget skivbolag – men allt material jag släpper nu är 100% mig, och det är ovärderligt, säger ISA.

– Jag är sjukt taggad på samarbetet med the Bank. Att tillsammans sikta mot några riktigt coola år av massa grym musik inom mitt artisteri och låtskriveri känns väldigt spännande. Jag vill nå ut till hela världen och vi delar samma vision!

I samband med albumet släpps singeln Settle on Love, resultatet av ett långt samarbete med artisten och låtskrivaren Garren från Compton, LA. ISAs sommarturné inleds på Obaren i Stockholm den 28 maj.

– Jag kan inte säga mycket mer än att ISA är en av landets bästa topliners samt en artist i absoluta världsklass. Vi är såklart väldigt tacksamma och glada att vi får jobba med henne, säger Fredrik Zmuda, The Bank Music STHLM.

Christel Valsinger