21 maj 2019

Stim öppnar studio för sina medlemmar

Under namnet Stim Music Room öppnar Stim upp ett helt våningsplan med möjligheter till låtskrivarsessions, möten och samarbeten. I lokalerna på Södermalm i Stockholm finns två studior, bokningsbara utan kostnad för Stims medlemmar.

Byggandet av Stim Music Room pågår just nu och är en 200 kvm stor arbetsplats i Stimhuset på Hornsgatan 103 på Södermalm i Stockholm. Här finns studio, scen och öppna arbetsytor där man kan jobba ostört eller träffa andra låtskrivare. Lokalen är helt gratis att boka som ansluten till Stim.

Det planeras även ett brett program av föreläsningar, workshops och nätverksträffar för att både bidra med kunskap om branschen och skapa en viktig mötesplats.

– Vi är otroligt stolta över att kunna bjuda in till Stim Music Room. Idén har växt fram i samtal med  våra låtskrivare. Låtskrivaryrket kan vara ensamt särskilt i början av karriären. Stim Music Room är vårt svar på det. Vi öppnar en lokal som ger praktiskt stöd i låtskrivandet och där vill vi bygga en mötesplats för våra medlemmar. Det är en naturlig förlängning av vårt kärnuppdrag – att se till att de som skapar musiken får betalt för den, säger Lina Heyman, Head of Rightsholder Relations på Stim.

Lanseringen av Stim Music Room sker i juni.

Christel Valsinger