20 maj 2019

Sony ATV:s Joel Sjöö vinnare

Det fanns en svensk vinnare i lördags i Tel Aviv. Joel Sjöö är en av låtskrivarna bakom Duncan Laurences vinnarlåt Arcade.

Joel Sjöö, ursprungligen från Borås, fick vara med om en rejäl rysare i lördags. Låten Arcade var förhandsfavorit, men in i det sista såg det ut som såväl Duncan Laurence och medkompositör Sjöö skulle dra en nitlott. Men när tittarnas röster räknats stod det klart att Sony ATV-kontrakterade Sjöö var en vinnare.

– Kvällen har varit en riktig bergochdalbana. När första 12:an kom trodde jag på storslam, sedan fick Nordmakedonien en massa poäng. Det var en massa politiska röster hit och dit. Bara förvirring liksom! Sen bara slammade vi hem det och det vara så jävla skönt! Det är bra musik för vanligt folk som ska vinna, sa han efteråt till Aftonbladet.

Bakgrunden till att Joel Sjöö hamnade i det nederländska sammanhanget är att hans flickvän kommer därifrån. 2016 var Sjöö därför mycket där och Sony ATV sammanförde då honom med Laurence.

Arcade var den första låten vi skrev ihop. Vi satt i ett litet rum på hans skola Rockacademie i Tilburg under två dagar. Senare kom producenten Wouter Hardy in i processen. Han och Duncan har gjort säkert 20 versioner under två år för att få till slutversionen ni kan höra nu, säger Joel Sjöö till Expressen.

Joel Sjöö är ävem medlem i duon It’s A Bird, It’s A Plane ihop med Andreas Söderlund. Skivbolagsmässigt är det Universal Music som arbetar med Duncan Laurence.

Lars Nylin