20 maj 2019

”Introducing Nashville” till Sverige, med Robin Stjernberg

För tredje året kommer Country Music Associoations satsning ”Introducing Nashville” till Sverige i höst. På scenen finns då Danielle Bradbery, Devin Dawson, Travis Denning, Rachel Wammack men på Nalen i Stockholm även gästen Robin Stjernberg (bilden).

”Introducing Nashville” innebär spotlight på några av de mest uppmärksammade nya namnen på Nashvillescenen, detta i formatet ”Nashville writers round”. 

– Det som skiljer ”Introducing Nashville” från tidigare ”CMA Songwriter Series” är att den fokuserar på redan kontrakterade artister, som representerar vad som vad som händer i Nashville just nu. Tillsammans visar artisterna på hur bred countrygenren är. Showernas format är det som i Nashville kallas för ”writers round”, vilket betyder att alla artisterna är på scenen samtidigt – i en rad – och turas om att berätta historierna bakom sina låtar, innan de framför dem akustiskt, säger Maria Molin Ljunggren, svensk styrelseledamot i CMA:s styrelse.

Artisterna 11/10 på Nalen i Stockholm blir Danielle Bradbery, Devin Dawson, Travis Denning och Rachel Wammack. Robin Stjernberg, som tillbringat mycket tid i Nashville det senaste året, är special guest. Biljetterna är släppta.I övrigt når turnén Oslo, Hamburg, Berlin och Amsterdam.

Lars Nylin