13 maj 2019

Paus för Gainesville

Festivalen Gainesville i Eskilstuna tar paus meddelar arrangörerna. Gainesville har med devisen ”Sveriges mysigaste lilla festival” under senare år presenterat akustiska eller halvakustiska framträdanden med namn som Billy Bragg, Melissa Horn och José Gonzales.

2018 spelade bland andra Markus Krunegård, Hanna Järver, Shout Out Louds, Pernilla Andersson och Luke EllliotGainesville på Strömsholmen i Eskilstuna.

Men 2019 blir det alltså inget, meddelas det i ett pressmeddelande som bl a gör summeringen:

”Vi som har jobbat med festivalen har jobbat hårt för att kunna erbjuda inte bara en trevlig, familjär heldag med mat, dryck och aktiviteter, utan framförallt en genuin livemusik-upplevelse för alla åldrar. Med utsikt över vattnet kring Strömsholmen har våra besökare kunnat se artister som Melissa Horn, Bob Hund, Tomas Andersson Wij, Aldous Harding, Markus Krunegård och Billy Bragg (det senaste året med gratis inträde!) – så vi kan luta oss tillbaka i att vi lyckats med det vi ville göra.”

Det är ännu oklart om det är en paus eller om arrangörerna 7th & Hill Productions planerar något helt annat. I pressmeddelandet fortsätter man:

”Arbetet med Gainesville har varit otroligt lärorikt och roligt, men nu tar vi en paus för att omgruppera och hitta kreativt fokus igen, för att kunna komma tillbaka med nya tag – i form av Gainesvillefestivalen eller i någon annan form.”

Lars Nylin