7 maj 2019

Roskilde utsålt, Lollapalooza adderar

De två största skandinaviska festivalerna spurtar med program och biljettförsäljning. Roskildefestivalen är redan utsåld. Lollapalooza Stockholm har nu spikat programmet.

Biljetterna till årets upplaga av Roskildefestivalen är nu helt slutsålda. Det meddelade arrangörerna i ett Facebookinlägg på måndagen.

De 80 000 får 3-6/7 bland annat se Bob Dylan, Cardi B, Travis Scott och The Cure. Men även svenska akter som Robyn, annonserad som ”headliner”, och Z.E.

Inte minst får man se Silvana Iman. Hon har fått uppdraget att öppna Orange Scenen vid årets upplaga. Iman har då med sig bland andra Beatrice Eli, Erik Lundin, Ozzy, Khan-ji, Nebay Meles, Unge Ferrari, Michel Dida, Jaqe och Leslie Tay.

28-30/6 arrangeras Lollapalooza Stockholm på Gärdet i huvudstaden. Där presenteras totalt 70 akter sedan spelschemat på måndagen kompetterats med 8 namn: Otto Knows, DaniLeigh, Dada Life, Mt. Joy, Valeras, Caroline Roxy, ÆMMA och Annica.

Lollapalooza toppas av namn som Foo Fighters, Lana Del Rey, Chance The Rapper, Billie Eilish, Travis Scott, Laleh och Bring Me The Horizon.

Arrangörerna har ännu inte presenterat några officiella siffror över biljettförsäljningen. Innan detta sker garderar MI sig med att även påminna om att årets Sweden Rock Festival arrangeras 5-8/6, som vanligt utanför Sölvesborg.  Förra året såldes dit 35 000 biljetter per dag.

Lars Nylin