30 april 2019

Woodstock 50 inställt

Festivalen Woodstock 50, som skulle hållas i New York samband med 50-årsjubileet av den legendariska Woodstockfestivalen, har ställts in. Svenska Flora Cash skulle spelat på festivalen, tillsammans med stjärnor som Jay-Z och Miley Cyrus.

Uppgifterna att festivalen är inställd publiceras bland annat i Rolling Stone. 

Rykten om att festivalen skulle komma att ställas in började florera när biljetterna inte släpptes till försäljning den 22 april som utannonserat. Tydligen har arrangören inte fått de tillstånd som krävs för att arrangera event som väntas dra stora folksamlingar.

Dentsu, en av festivalens huvudfinansiärer, har i ett offentlig uttalande meddelat att de inte tror att festivalen kan genomföras på ett sätt som är värdigt Woodstocks namn.

Christel Valsinger