28 april 2019

Svenskdominerad Sverigetopplista

Sällan har Sverigetopplistan varit så blågul som just nu. 21 låtar på topp 30 är svenska med Aviciis SOS [feat. Aloe Blacc) [Avicii/Universal] kvar i topp. En som spränger sig in på topp 30 av en svenskdominerad singellista är Billie Eilish som fortsatt är albumetta med When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal].

Avicii utmanas hetast av av den högst placerade utländska låten, Lil Nas X som gått från 23 till 3 och nu återigen plats 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony]. Molly Sandén är kvar som 3 med Rosa Himmel [Milkshake/Sony], ledmotivet från TV-serien Störst av allt.

Bästa nykomling är Hov1 som når ännu en topp 10 när Dö ung går in som 4 [Chimchim/Universal] och nu ligger även på plats 5 med Vindar på Mars.

Uppsalabandet Mares håller på att få sin första stora hit, Sunnanvind [Tjoof] går från 22 till 12.

Veronica Maggio gör en intresant rörelse uppåt igen med Jocke Berg-samarbetet Kurt Cobain [Universal/Universal] från 16 till 13.

Lite fusk med statistiken gör vi med Kygo & Rita Oro som går in som 20 med Carry On [RCA/Sony]. Kygo är fortsatt norrman men kontrakterad i Sverige.

Heatseeker toppas av amerikanen Bazzi med Paradise [Warner].

På samlingslistan är Lady Gaga fortsatt bergsäker etta med A Star Is Born [Interscope/Universal]. Vinyllistan toppas av svenska AOR-gruppen Gathering Of Kings med First Mission [RN Records], som även toppar den särskilda hårdrocklistan.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se