22 april 2019

Avicii kvar i topp; BTS gör entré

Aviciis SOS [feat. Aloe Blacc) [Avicii/Universal] är kvar i toppen av Sverigetopplistan Även albumlistan upprepar sig med Billie Eilish When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal] som etta. En bit ner gör sydkoreanska BTS en intressant entré.

Avicii utmanas närmast av Lil Nas X som gått från 23 till 3 och nu 2 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony] och Molly Sandén som går från 6 till 3 med Rosa Himmel [Milkshake/Sony], ledmotivet från TV-serien Störst av allt.

Z.E. tappar från till 2 till 6 med 74 bars [Team Platina] men kompenseras av att Latch (feat. Jiggz) går in som bästa nykomling på plats 18.

Zara Larsson startade på plats 7 för Don’t Worry ’Bout Me [Record Company Ten/Sony], men tappade förra veckan till 14, den vänder nu uppåt till 13.

En spännande nyhet är att sydkoreanska BTS går in som nummer 29 med Boy With Luv medan albumet Map Of The Soul: Persona [Big Hit Enterteinment/Sony]. Bandet var ett av de bästsäljande i världen 2018 och tycks börja slå sig in på allvar även i Sverige.

Heatseeker toppas Pink med nya Can We Pretend (feat. Cash Cash) [RCA/Sony].

På samlingslistan är Lady Gaga fortsatt stabil etta med A Star Is Born [Interscope/Universal]. Vinyllistan toppas av Robyn med Body Talk [Konichiwa/Warner] som alltså blev inofficiell vinnare av skivslaget under Record Store Day.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se