9 april 2019

Nya scener för Gyllene Tider

Gyllene Tiders avskedsturné i sommar ser ut att bli samma succé som bandets andra resor till svenska scener från 1996. Gruppen sålde på mindre än tre dagar över 100 000 biljetter. Nu meddelas att man byter från Slottsskogsvallen till Ullevi i Göteborg och från Sjöhistoriska till Stadion i Stockholm.

Gyllene Tider har oftast bara kunnat jämföras med sig själva i konsten publiksiffror. Återtåget-turnén 1996 slog till exempel alla dåvarande svenska rekord med 300 000 besökare. Bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på totalt nära en halv miljon. Även Dags att tänka på refrängen-turnén 2013 tog sig in på rekordlistan. Av de fyra största turnéerna i Sverige genom tiderna innehar Gyllene Tider plats ett, två och fyra. Ska sommarens avskedsturné bli ett nytt rekord?

Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 18 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad  4/7. Biljetter till konserten på Stockholms Stadion släpps imorgon onsdag 10/4, kl 09.00 via Livenation.se. Redan köpt biljett i Stockholm gäller som ståplats även på Stadion.

Turnéplan:

4 juli Halmstad, Brottet Utsåld
5 juli Halmstad, Brottet Utsåld
6 juli Malmö, Mölleplatsen Utsåld
10 juli Helsingborg, Sofiero Slott Utsåld
12 juli Skövde, Boulognerskogen
13 juli Linköping, Stångebrofältet
15 juli Uppsala, Botaniska Trädgården
17 juli Lysekil, Pinneviken
19 juli Ronneby, Brunnsparken
20 juli Kalmar, Fredriksskans
24 juli Piteå, Pite Havsbad
26 juli Rättvik, Dalhalla Utsåld!
27 juli Stockholm, Stockholms Stadion FLYTTAD!
31 juli Karlstad, Mariebergsskogen
2 augusti Eskilstuna, Sundbyholms Slott
3 augusti Göteborg, Ullevi Flyttad!
8 augusti Trondheim (NO), Sverresborg Museum
9 augusti Fredrikstad (NO), Bjølstadjordet Flyttad!

Lars Nylin