7 april 2019

Hov1 och Billie i topp

Billie Eilish finns lite överallt på singellistans topp 100 och givetvis även nyhet i topp på albumlistan med When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal]. Men en annan nyhet toppar singellistan, Hov1 når åter toppen, nu med Vindar på Mars [Chimchim/Universal].

Hov1 får med den nya singeln sin femte etta. Billie Eilish har hittills haft en, och den den nyss droppade singeln från det nya albumet, Bad Guy, når ”bara” till plats 2.

Men sedan radar låtarna upp sig nästan lika starkt som på Spotifys lista. Bury A Friend, etta i februari, klättrar nu till 9. På plats 13 finns Wish You Were Gay, som bäst 26 när den släpptes i mars. Och så vidare tills hela albumet radat upp sig på topp 100. Men Eilish är inte ett helt digitalt fenomen, albumet är även ny etta på vinyllistan.

En stark start gör även Zara Larsson, med Don’t Worry ’Bout Me [Record Company Ten/Sony] på plats 7 och den är redan nära 10 miljoner streams bara på Spotify. Höstsingeln Ruin My Life nådde som bäst plats 2 men närmar sig 200 miljoner streams på nämnda tjänst, Zara Larsson är just nu en svensk hitmaskin på egen nivå.

John Lundvik tappar från ettan till fyra med Too Late For Love [Warner/Warner]. Veronica Maggio gick förra veckan in som 4 Kurt Cobain [Universal/Universal], men tappar till 12.

Av de övriga gamla topplåtarna är Einar är nu 3 med Fusk (feat. 27) [Einar/Ditto] kompletterat med Katten i trakten som 9. Lady Gaga och Bradley Cooper tappar från 3 till 6 med Shallow [Republic/Universal]. Benjamin Ingrossos version av Lionel Richies All Night Long [Record Company Ten/Sony] tappar lite mer, från 5 till 10.

På plats 6, upp från 13, finns Fram med Dree Law feat. Yasin [Top Class Music]. Heatseeker toppas av samma Dree Law, nu med låten Tider. Detta kompletteras med en plats 2 på albumlistan med No Hasta Manana 2.

På samlingslistan är Lady Gaga efter ett halvt år på listan fortsatt orubblig med A Star Is Born [Interscope/Universal].

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se