3 april 2019

AmberValent på Alternative Power 100 Music List

Amber Watts finns, som enda svensk, med på Alternative Power 100 Music List 2019. Listan sätts samman av det globala musiknätverket Shesaid.so. Amber Watts lyfts fram både som artist och som en av grundarna av Upfront Producer Network.

Musiknätverket Shesaid.so har sina högkvarter i London och Los Angeles och arbetar för att lyfta fram underrepresenterade grupper i musikbranschen, med särskilt fokus på kvinnor. Förutom att kurera och själva delta i paneler, organiserar nätverket egna evenemang och arbetar med varumärken för att producera kampanjer som bidrar till jämställdhet, mångfald och integration.

Amber Watts gör musik under namnet AmberValent, är en av grundarna av Upfront Producer Network och valdes i dagarna in som ny representant i SKAP:s styrelse. Hon får sin plats på listan med motiveringen:

”Amber is not only through her art and artist platform speaking up and driving change for women, trans and non-binary people but as one of the co- founders of Upfront Producer Network has worked hard on raising awareness around non-cis men producers and developing a community together with Upfront that means a lot for many  artists active in the industry.”

Se hela listan här

Christel Valsinger